Pling plong!


Det er deilig å komme ut av egen stue! 

Lyden som møter deg når du trer inn i Stokklandsmarka menighetshus er ett virvar av barnelatter og en sliten kaffetrakter som putrer livsviktig kaffe til småbarnforeldre som skravler.
 
Plutselig kommer «pling plong» fra zylofonen. Alle blir stille og ser med store øyne bort til Solveig Høyland som er menighetspedagog. Nå har baby og småbarnsang begynt!  Gjennom musikk og bevegelse knyttes kontakt mellom foreldre og barnet. Musikk er et viktig stimuli for barn som man ikke kan begynne for tidlig med. Allerede i mors mage kan fosteret høre lyder og musikk. Puls og rytme er en del av fosterets omgivelser og foreldre oppfordres til å synge for sitt ufødte barn. I barnets oppvekst er det også viktig å presentere det for musikk. Den har betydning for barnets utvikling, idet musikken gir barnet auditive, sansemotoriske og kroppslige opplevelser. På samme tid er musikk en ramme hvor barnet får mulighet til å uttrykke og utfolde seg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I Stokkalandsmarka menighetshus er det babysang annenhver onsdag her kommer både fedre og mødre. Det blir også servert gratis lunsj og kaffe til alle.
 
En av de som har kommet til Stokkalandsmarka menighetshus er Johanne Hølland sammen med Tobias Hølland.
Hvorfor går du på babysang?
-Vi går på babysang fordi vi trengte å komme ut av egen stue. Dette er også en fin anledning tli å ta en kopp kaffe med folk i samme situasjon, svarer Johanne.
Hvilke forventinger har du til babysang?
-Jeg håper å bli kjent med nye i nabolaget og lære nye sanger. Jeg kan ikke så mange barnesanger så jeg håper å få kunne lære noen nye.
 
Solveig Høyland som er menighetspedagog og har lang erfaring med baby og småbarnsang nikker bekreftende til Johanne og sier;
- Du kommer nok til å lære noen nye sanger som du kan synge hjemme til Tobias. 
 
Hvem er baby og småbarnsang for?
Baby og småbarnsang er for alle som er hjemme med småbarn eller babyer. Mødre og fedre. Du trenger ikke å komme hver gang, du kan komme når det passer, eller når det ikke passer! Vi serverer også lunsj så da slipper foreldre å tenke på oppvask og lunsj den dagen.
 
Trenger du å være flink til å synge for å bli med?
Nei, absolutt ikke. Det viktigste er at du bruker den stemmen du har fordi barnet kjenner stemmen til foreldre igjen, og det er det som skaper kontakt mellom foreldre og barn.
 
 
 
 
 
 
 
 
Onsdag 23. august starter vi opp etter sommeren! Ellers vil det være på onsdager i oddetallsuker utover høsten, utenom høstferien, så neste blir 13. september. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tilbake